DSC03927

Animal Event werd bezocht door een recordaantal van 32.550 bezoekers.

Deze enthousiaste dierenliefhebbers brachten meer dan 10.000 honden mee, waardoor het evenement tevens een gigantische hondenwandeling werd. Animal Event begon negen jaar terug met 3.500 bezoekers en groeit sindsdien elk jaar. ‘Het streven is nu om binnen vier jaar dit bezoekersaantal te verdubbelen’, aldus de optimistische organisator Gijs Bartels.

Naast honden waren er onder andere katten, fretten, konijnen, boerderijdieren, paarden, vogels en vissen te zien tijdens de vele presentaties, demonstraties en shows.

Publiekslieveling was de 26-jarige Fransman Pierre Fleury, die een spectaculaire show met vrijheidsdressuur van paarden liet zien. De Fransman werd met zijn zes prachtige paarden bekend in de tv show ‘France got Talent’. De jaarlijkse honden-recordpoging was ook dit jaar weer een groot succes; maar liefst 106 honden gaven tegelijkertijd een demonstratie paaldansen.

De Boer dier & ruiter uit Muidenberg en Faunaland Paul Meevis uit Weert werden tijdens Animal Event gehuldigd als dierenspeciaalzaak van het jaar 2015.
Dutch Cell Dogs won de Dierenwelzijnsprijs.
Onderstaand vind je ook foto’s.
http://www.animal-event.info/animal-event-op-record-koers.html