Om hun positie in de voedersector voor hobbydieren verder te versterken en hun marktgebied te verruimen naar andere landen, hebben GroepAVEVE en ARIE BLOK BV een overeenkomst tot overname van de activiteiten van ARIE BLOK BV gesloten. Zo zullen belangrijke schaalvoordelen worden benut en zal ook samengewerkt worden op vlak van aankoop van grondstoffen, knowhow van producten, productie van gespecialiseerde producten, marktaanpak, enzovoort. Door deze overname wordt Nederland een bijkomende thuismarkt voor de GroepAVEVE en produceert ze meer dan 200.000 ton hobbyvoeders.

ARIE BLOK BV, gevestigd in Woerden, is een familiebedrijf dat sinds 1839 actief is. Begonnen als handel in granen en graanproducten ontwikkelde het bedrijf zich de afgelopen decennia van een producent van mengvoeders voor rundvee, varkens en pluimvee naar een producent van speciaalvoeders voor bijna alle dieren, ‘van muis tot olifant’. Onder de bedrijfsnaam Arie Blok Animal Nutrition worden de merken Arie Blok, Kasper Faunafood, HippoStar, Hope Farms en Canex Dynamic gevoerd. Merknamen die staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid voor gebruikers die de hoogste eisen stellen aan de voeding voor hun dieren. Het totale assortiment bestaat uit meer dan 700 verschillende producten.

ARIE BLOK BV zal operationeel autonoom onder haar bestaande commerciële identiteit en leiding blijven werken. Zo kan het bedrijf in de markt zijn eigen sterktes en krachten blijven benutten. Dit past in de bedrijfsfilosofie van de Groep AVEVE om de eigenheid van de bedrijven waarin zij participeert, maximaal te behouden. Voor de klanten en de medewerkers van ARIE BLOK BV zal er niets veranderen. Alle bestaande verantwoordelijkheden blijven behouden en aangegane verplichtingen worden onveranderd nagekomen.